[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sergiu Lazarenco a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Mediului
14 Martie

Ministrul Mediului desemnat, Sergiu Lazarencu, a depus în această dimineață jurământul de învestire în fața președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean.

„Domeniul mediului este unul foarte apropiat mie și este o prioritate pentru țara noastră și aici vreau să amintesc în primul rând despre programul național de împădurire și vrea să îi mulțumesc doamnei Rodica Iordanov pentru progresele pe care le-am făcut împreună pe acest program, dar și pe altele. Așteptarea mea este ca să facem în continuare eforturi consecvente și consistente ca să implementăm acest program. Anul trecut am reușit să plantăm 7 mii de hectare de pădure pentru anul acesta avem aceeași sarcină”, a declarat Maia Sandu după depunerea jurământului de Sergiu Lazarencu.

O altă prioritate importantă este managementul deșeurilor și a apelor uzate, a mai spus Maia Sandu.

„Și aici s-au făcut pași serioși. Știți că se pilotează în câteva raioane noua metodă de colectare și de prelucrare a deșeurilor și vreau ca să vedem în următoarele luni, ani să vedem progrese substanțiale pe acest domeniu”.

Și premierul Dorin Recean a enumerat prioritățile noului ministru al Mediului.

„Creșterea împăduririi, gestionarea deșeurilor, restructurarea Moldsilva și foarte important, agenda complexă de negocieri cu Uniunea Europeană. Aceste lucruri sunt sarcina Ministerului și am încredere că ministrul Lazarencu va performa în acest sens. Spor la muncă”.

moldova1.md

Inapoi la arhiva noutaților