[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serbarea Paștelui Blajinilor din acest an ar putea fi anulată! „Sunt niște factori de risc pentru ieșirea situației de sub control”
22 Mai

Șefia Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, astăzi, a anunțat că serbarea Paștelui Blajinilor din acest an ar putea fi anulată, însă o decizie în acest sens va fi luată săptămâna viitoare, informează CURENTUL.

„O să vedem zilele acestea cum se dezvoltă procesul epidemic. Numărul de cazuri înregistrat zilnic este destul de mare. Sunt niște factori de risc pentru ieșirea situației de sub control. Ne vom expune săptămâna viitoare cu privire la Paștele Blajinilor. Poziția mea este să ne abținem de la această sărbătoare”, a declarat Furtună.

Totodată, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au susținut că săptămâna aceasta avem o creștere a numărului de cazuri cu COVID-19 cu circa 18% față de săptămâna trecută.

La moment, în stare gravă se află 266 persoane.

În același timp, din numărul total de infecții, 3 360 persoane s-au vindecat, iar 234 au decedat.

În același timp, au fost înregistrate 1 444 cazuri de infectare a personalului medical, dintre care – 12 persoane au decedat.

De menționat că, până la acest moment, au fost confirmate 6 704 cazuri de infecție în țara noastră.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților