[ X ]
[ X ]
[ X ]
Semnăturile pentru referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă – depuse la Judecătoria sectorului Buiucani
7 Iulie

Reprezentanții Grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea Primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă au depus cele 77 de mii de semnături colectate și documentele necesare în acest sens la Judecătoria sectorului Buiucani, informează CURENTUL.

Vlad Bătrîncea, reprezentat al grupului de inițiativă, a mulțumit tuturor membrilor echipei pentru efortul depus. „Mulțumim tuturor membrilor care au muncit timp de două luni pentru colectarea semnăturilor. Am ajuns în fiecare apartament din capitală, ținem să mulțumim și tuturor locuitorilor municipiului care au participat destul de activ”, a spus el.

De asemenea, Vlad Bătrîncea a accentuat că membrii grupului de inițiativă au fost agresați și intimidați în timpul colectării semnăturilor. „Ne-am confruntat cu un comportament absolut neadecvat, ne-am ciocnit cu situații când unii membri au fost intimidați, au fost presați, de asemenea am avut mai multe situații ilegale în suburbiile municipiului Chișinăului, unde primarii din partea PL au refuzat să avizeze listele, așa cum este prevăzut conform legii. Am depus 77 de mii de semnături și vă promitem că în toamna acestui an, în septembrie – octombrie, va avea loc referendumul. Scopul nostru este să scăpăm Chișinăul de un individ iresponsabil și corupt”, a declarat el.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților