[ X ]
Seminare gratuite pentru primarii din localități! Pot face cunoștință cu managementul finanțelor publice
3 Iulie

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță că, începând cu ziua de luni, 6 iulie, va desfășura în parteneriat cu Ministerul Finanțelor un ciclu de seminare online cu genericul ”Introducere în managementul finanțelor publice” pentru primarii localităților din țară, transmite CURENTUL.

Seminarele cu tema nominalizată au fost lansate în decembrie 2019 și au scopul de a consolida cunoștințele și a dezvolta capacitățile primarilor în organizarea managementului finanțelor publice locale, în particular a procesului bugetar la nivel local. Seminarele sunt gratuite pentru participanți, ele fiind finanțate de către Ministerul Finanțelor.

Fiecare seminar are o durată de trei ore și va fi desfășurat în intervalul orelor 14.00 – 17.00. Instruirile vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom.

Programul seminarului cuprinde aspecte teoretice și practice privind sistemul și procesul bugetar, caracteristica managementului finanțelor publice locale, structura bugetelor unităților administrativ – teritoriale (UAT), calendarul bugetar ale autorităților publice locale, planificarea, aprobarea și executarea bugetelor UAT.

Primarii care doresc să participe la instruiri urmează să se înscrie la ele, accesând link-ul: https://forms.gle/Ggx52pTgt9hKfZav5. Mai multe informații despre organizarea seminarelor le puteți afla la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, apelând 022 822 032, 068669942.

Participanții la instruiri urmează să instaleze pe calculator aplicația Zoom, accesând link -ul: https://zoom.us/support/download.  Ulterior, ei vor primi suportul necesar privind utilizarea aplicației Zoom și modul de interacțiune cu formatorul care ghidează seminarul de instruire.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților