[ X ]
[ X ]
[ X ]
Seminare de instruire – organizate de ANSA
16 Iulie

În perioada 13-15 iulie curent, au fost organizate trei sesiuni de instruire pentru inspectorii fitosanitari din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor. Aceste instruiri au fost organizate pentru a facilita implementarea prevederilor legale din domeniul fitosanitar și de siguranța alimentelor, precum și a actelor normative ce reglementează activitatea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), informează CURENTUL.

„Atenție deosibită a fost acordată aplicării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 82 din 26.05.2021 cu privire la unele sisteme informaționale și registre de stat ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, și, în special, utilizării corecte a Sistemului Informațional Automatizat de management al laboratoarelor (SIA LIMS)”, spun reprezentanții Agenției.

Totodată, Vladislav Cotici, Director general al ANSA a menționat că „este foarte importantă utilizarea sistemelor informaționale și modernizarea acestora după cum și utilizarea lor în procesul de control oficial realizat de inspectorii ANSA. O calitate indispensabilă a inspectorilor este responsabilitatea majoră privind aplicarea corectă a prevederilor legale și nu în ultimul rând integritatea colaboratorilor Agenției”.

Instruirile organizate au fost finalizate cu evaluarea cunoștințelor inspectorilor, rezultatele acestora vor servi temei pentru planificarea următoarelor sesiuni de instruire.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților