[ X ]
[ X ]
[ X ]
Selecționata feminină la futsal și-a aflat adversarii din preliminariile primului Campionat European. Vino să susții moldovencele
6 Iulie

Naționala feminină la futsal a Moldovei și-a aflat adversarii din etapa preliminară a Campionatului European 2019. În urma tragerii la sorți, selecționata pregătită de Denis Melnicov a fost repartizată în grupa C, alături de Belarus și Armenia, transmite CURENTUL.

La primul campionat European la futsal feminin vor participa 23 de țări. În stagiunea finală a competiției vor juca patru echipe. Campionatul se va desfășura la fiecare doi ani. Prima ediție va avea loc în februarie 2019 și va fi găzduit de una din echipele calificate în etapa finală. Primele 13 poziții din ratingul UEFA vor fi înaintate în etapa de bază în mod automat. Republica Moldova, Lituania și Irlanda de Nord, echipele cu ratinguri mai joase, urmează să treacă de preliminarii pentru a fi promovate în stagiunea de bază.

Meciurile preliminare din grupa C, din care face parte și Moldova, se vor juca în perioada 21-26 august, la Complexul Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. Câștigătoarea grupei va înainta în faza următoare, unde va evolua într-o grupă cu Kazahstan, Ucraina și Ungaria, meciurile urmând să aibă loc între 11 și 16 septembrie în Ucraina.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților