[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful statului, despre remanierile din Guvern: „Acest pas va contribui la consolidarea stabilității politice”
9 Noiembrie

„Astăzi, am întrerupt concediul pentru o zi, ca să revin la soluționarea unui șir de chestiuni operative, legate de guvernarea țării. Am participat la tradiționala ședință cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul, Ion Chicu” – a comunicat șeful statului, Igor Dodon, candidat la prezidențiale, informează CURENTUL.

Ei au discutat un spectru larg de probleme social-economice. „Am constatat cu satisfacție faptul că statul își îndeplinește toate angajamentele sociale față de cetățeni, dar și indicatorii privind completarea bugetului. În legătură cu aceasta, am salutat decizia Guvernului de a plăti în luna decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, premii pentru bugetarii din țară, inclusiv celor din domeniul învățământului, medicinei și funcționarilor publici”, a spus Dodon.

Totodată, politicianul a spus că a susținut propunerea Prim-ministrului de a rechema din funcție trei miniștri (al Economiei și Infrastructurii; Apărării; Educației, Culturii și Cercetării), dar și a viceprim-ministrului pentru Reintegrare.

În același timp, s-a decis să fie acceptată demisia ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care a depus o cerere în acest sens, vineri, 6 noiembrie, în legătură cu numirea sa în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Ungaria.

„Am decis împreună cu șeful Guvernului că astăzi, până la finele zilei, vor fi numiți noii conducători ai celor patru ministere și un nou vice-premier pentru Reintegrare. Consider că acest pas va contribui la păstrarea și consolidarea stabilității politice și social-economice în această perioadă dificilă”, a conchis oficialul.

Amintim că, sâmbătă, 7 noiembrie curent, Pavel Filip a anunțat că Partidul Democrat își va retrage reprezentanții din Guvern după turul II al alegerilor prezidențiale.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților