[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful statului, despre proiectele demarate – drumuri, iluminat, apă și canalizare. Uite ce anunțuri a făcut!
27 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că, la sfârșitul săptămânii trecute – sâmbătă, a avut o discuție detaliată cu conducerea țării: Președinte, Speaker și Premier, dar și cu toți miniștrii în parte, informează CURENTUL.

Igor Dodon a declarat că a fost 7 ore la Guvern și discutat cu fiecare ministru în parte despre situația pe domeniile de care este responsabil. „Pe unele domenii avem rezultate foarte bune, pe unele domenii mai sunt rezerve”, a precizat el.

Totodată, Igor Dodon a venit cu câteva detalii importante pe programele anunțate anterior. „Drumuri. Pentru proiectele de drumuri naționale cu finanțare externă au fost anunțate 12 licitații pentru 184 km de drum. Acestea sunt drumuri care vor fi finanțate din creditul pe care-l negociem cu Federația Rusă. În curs de anunțare a licitațiilor, sunt suplimentar încă 170 km de drum, pentru care în aceste zile va fi anunțată licitația pentru a fi contractate companiile ce vor repara drumurile. Sperăm că lucrările vor începe nu mai târziu de luna mai. De asemenea, în Fondul Rutier sunt 2,7 miliarde de lei. Important e faptul că e cu un miliard de lei mai mult decât în anul precedent. Acești bani vor fi alocați, atât pentru drumurile naționale, cât și 600 milioane – la raioane și 400 milioane – alocate la sate. În afară de aceste 2,7 miliarde, Guvernul a hotărât să aloce încă un miliard de lei pentru așa-numitul program „Drumuri Bune”. Un astfel de proiect ambițios pentru reparația drumurilor încă nu a fost. Ceea ce ține de Fondul Rutier și proiectul „Drumuri Bune”, Guvernul ne-a informat că lucrările ar putea să înceapă în aprilie – mai. Se finalizează determinarea porțiunilor pentru reparația în cadrul proiectului „Drumuri Bune” și vor fi anunțate licitațiile pentru a începe lucrările imediate în luna aprilie.

Proiectul de iluminare în sate. Guvernul a început inventarierea și elaborarea acestui program. S-a luat decizia că în fiecare localitate vor fi iluminate minim 1 km de străzi. Vor fi alocate 130 de milioane de lei.

Apă și canalizare. Sunt alocate 300 de milioane de lei din Fondul Ecologic. În afară de acestea, sunt și surse externe pentru a fi implementat acest program.

Pe aceste 3 programe, Guvernul a elaborat un plan detaliat pe localități și începem implementarea”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților