[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful statului a prezidat ședința de lucru a Comisiei de Stat pentru desfășurarea acțiunilor consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfânt
28 Iulie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a prezidat, astăzi, ședința de lucru a Comisiei de Stat pentru desfășurarea acțiunilor consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfânt, transmite CURENTUL.

Pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în urma discuțiilor purtate cu diverse personalități marcante ale culturii și științei moldovenești, a convenit ca până la începutul lunii octombrie să fie definitivat Planul de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfânt.

„În cadrul acestei întrevederi am făcut un schimb de opinii cu referire la planul de acțiuni menite să sporească interesului societății față de istoria și cultura Moldovei și față de personalitatea Marelui Domnitor.

În context, am propus membrilor Comisiei să formuleze propuneri care să contribuie la cultivarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor, orientate spre consolidarea statalității Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon.

Amintim că, prin decret prezidențial, în semn de înaltă recunoștință a rolului remarcabil al lui Ștefan cel Mare și Sfânt în istoria statului moldovenesc, Igor Dodon a declarat anul 2018 – Anul Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților