[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful statului a mulțumit pentru ajutorul generos oferit în ultimele trei decenii țării noastre de Japonia în domenii-cheie
28 Mai

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu o delegație a Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), condusă de directorul acesteia, Akihiko Tanaka. Discuția a vizat proiectele curente realizate cu sprijinul JICA în țara noastră, dar și perspectivele de extindere a cooperării moldo-nipone, informează CURENTUL.

Șeful statului a mulțumit pentru ajutorul generos oferit în ultimele trei decenii țării noastre de Japonia în domenii-cheie, cum ar fi agricultura, sănătatea sau protecția mediului, și a spus că autoritățile își doresc să continue proiectele de dezvoltare.

Maia Sandu a menționat importanța asistenței nipone acordate pentru managementul resurselor forestiere și a spus că mizează pe cooperarea cu JICA și în realizarea programului de reîmpădurire a țării, pentru a răspunde mai eficient la provocările climatice și a avea o agricultură rezilientă. De asemenea, șefa statului a apreciat sprijinul umanitar oferit de Japonia pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni.

Reprezentanții JICA au apreciat eforturile de modernizare a țării noastre, făcute de autorități, și au menționat ca prioritatea extinderea cooperării pentru dezvoltare. Printre domeniile noi de interes se numără consolidarea capacităților instituționale și programele educaționale, în special în ceea ce privește studierea limbii japoneze.

Inapoi la arhiva noutaților