[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful Poliției de Frontieră s-a adresat Ministerului Finanțelor: „Acest fapt mă pune în gardă”
4 Septembrie

În sensul constatării diverselor încălcări în procesul de activitate al Poliției de Frontieră, dar și ca urmare a unor consultații pe intern cu colegii de profil, Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, solicită ministrului Finanțelor demararea unui control al fondurilor financiare și al managementului cu personalul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și subdiviziunile subordonate, informează CURENTUL.

Vasiloi a subliniat că este o necesitate de a evalua echidistant și obiectiv modul de gestionare și utilizare a mijloacelor financiare, patrimoniului, cheltuielilor și veniturilor, pentru a ne continua cu brio procesele de dezvoltare instituțională lansate.

De asemenea, el a spus că, de la o zi la alta, descoperă „tot mai multe și mai multe acțiuni inexplicabile și cu certitudine ilegale care au avut loc în Poliţia de Frontieră, începând cu 2016 și a continuat până în iulie a anului curent”. „Acest fapt pe deoparte mă pune în gardă la multitudinea de nelegiuiri identificate, dar totodată mă motivează să fiu mai exigent și corect în deciziile luate față de anumite direcții de activitate”, a spus el.

Șeful Poliției de Frontieră a mai spus că una dintre aceste fapte, pentru care nicidecum nu găsește o explicație și speră să se rezolve cât mai urgent, cu atragere la răspunde a celor care se fac vinovați, este stimularea angajaților Poliției de Frontieră.

„Pentru anumite „acte eroice” (asigurarea liniştii politicienilor) demonstrate la asigurarea ordinii publice în timpul manifestațiilor din centrul Capitalei sau alte activități care nu au tangență cu atribuțiile de bază – supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, 137 de polițiști de frontieră au fost avansați în grade speciale, menționați cu insigne și stimulați financiar (ordinele din 2 şi 5 iulie 2018). Și, interesant că au fost situații când în aceeași zi… da, în aceeași zi, doar că ordinile de stimulare diferite, erau menționate unele din aceste persoane de două sau de trei ori (5 ordine de stimulare din 14 noiembrie 2018). Suma totală a acestor „ordine de stimulare” (perioada 2017-2018) se ridica la 2,6 mln. lei. Iată asta eu înţeleg „Drumuri Bune pentru Poliţia de Frontieră”, a menționat Vasiloi.

Totodată, șeful IGPF s-a adresat colegilor: „Stimați colegi, cum ați tolerat această fărădelege, cum ați permis să se bată joc de distincțiile instituției, împărțite la dreapta și la stânga, chiar nu v-a durut faptul că voi cu munca, iar cineva își „lustruia” CV-ul pe seama voastră???”.

„Un lucru e clar, cât voi conduce Poliția de Frontieră, astfel de acțiuni nu voi admite și orice decizie de stimulare a angajaților va avea temei legal și cel mai important, pe merite vor fi acordate menționările”, a conchis oficialul.

Cristina Gurez

d

Inapoi la arhiva noutaților