[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful Poliției de Frontieră către Prezidiul Sindicatului „Frontiera”: „Sunt sigur că, pe viitor, doar împreună vom reuși să îndeplinim obiectivele trasate”
13 Decembrie

În incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, sediul central, a avut loc o ședință de lucru cu Prezidiul Sindicatului „Frontiera”, fiind invitați și reprezentanții Federației Sindicale din Moldova „SINDLEX”. Discuţiile s-au concentrat asupra rolului sindicatelor în Poliția de Frontieră, rezultatele activității sindicale și obiectivele principale în raport cu prioritățile instituției, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a apreciat lucrul sindicatelor și a dat asigurări de susținere și dezvoltare continuă a relațiilor multidimensionale. „Comparativ cu alte instituții, normele și nivelul de colaborare dintre Poliția de Frontieră și sindicate sunt la nivel, ceea ce mă face să apreciez acest lucru. Pledez pentru un raport bun dintre angajator și angajat, pentru asta am dispus deja un algoritm de evidență clară a funcțiilor vacante, examinarea fluctuației cadrelor, dar și chestionarea psihologică a fiecărui angajat în parte, pentru a stabili așteptările lui în cadrul Poliției de Frontieră. Sunt sigur că, pe viitor, doar împreună vom reuși să îndeplinim obiectivele trasate, la fel, îmi doresc stabilitate în funcții și creșteri profesionale ale angajaților în baza formării unor cursuri manageriale specializate. Poliția de Frontieră este deschisă spre un dialog și așteaptă noi inițiative, noi nivele de relaționare”, a conchis domnul Corneliu Groza.

La rândul său, președintele Federației Sindicale din Moldova ”SINDLEX”, Mihail Lașcu, a adus recunoștință pentru parteneriatul constructiv, menționând despre dialogul social activ cu toți conducătorii organizațiilor sindicale primare, create în toate subdiviziunile Poliției de Frontieră. Totodată, s-a dispus revizuirea Contractului Colectiv de muncă încheiat între angajator și Sindicat (2017-2022) pentru a putea gestiona situația în așa mod ca cele mai bune facilitări să le obțină angajații, în limitele legislației în vigoare”, a menționat domnul Mihail Lașcu.

De menționat că, Poliția de Frontieră cunoaște o bună cooperare cu Asociația Sindicală ”Frontiera”, entitate organizată la 13 iunie 2013. Până în prezent, au fost edificate în teritoriu 47 de organizații sindicale primare, din care fac parte 1653 de polițiști de frontieră.

Cristina Gurez

received_597076927715876

Inapoi la arhiva noutaților