[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful Poliției de Frontieră a mulțumit poporului român pentru ajutorul acordat
7 Mai

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a fost parte a delegației moldovenești care a întâmpinat convoiul de 20 de camioane, încărcate cu ajutoare umanitare din România pentru cetățenii Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Către ora 10:10 a fost autorizată trecerea frontierei de stat a camioanelor, iar convoiul s-a deplasat spre Chișinău.

În contextul evenimentului, Corneliu Groza a avut o întâlnire cu Victor-Dumitru Mariniuc, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Șeful IGPF a transmis un mesaj de recunoștință poporului român pentru susținerea cetățenilor Republicii Moldova în lupta cu infecția de tip COVID-19.

„Ne bucurăm de o colaborare frumoasă între cele două state și acest fapt o demonstrează atât gestul nobil din partea României la care asistăm astăzi, cât și conlucrarea excelentă la frontiera comună. Sperăm că parteneriatul nostru existent la hotarul moldo-român să cunoască succese pe diferite segmente de activitate, dar și am încrederea că prin eforturi comune ne va reuși să trecem cu bine greutățile pe parcursul perioadei pandemice”, a menționat șeful IGPF.

Totodată, s-a trecut în revistă situația la frontiera moldo-română și s-au analizat unele măsuri întreprinse de cele două autorități de frontieră cu privire la diminuarea consecințelor noului Covid-19.

La frontiera moldo-română pentru călători sunt deschise traficului: PTF Leușeni, PTF Sculeni și PTF Giurgiulești-Galați.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților