[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful Poliției de Frontieră a discutat cu pensionarii și veteranii IGPF
8 August

O revedere importantă cu pensionarii și veteranii Poliției de Frontieră a avut șeful IGPF, Rosian Vasiloi, în incita Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. În debutul întrunirii, șeful Poliției de Frotieră a ținut să le mulțumească celor care au stat la temelia formării acestei instituții, pentru eforturile și sacrificiul lor în asigurarea securității la hotarele țării, transmite CURENTUL.

Au fost abordate subiecte cu privire la problemele existente cu care se confruntă veteranii la ziua de azi și de comun s-au enunțat propuneri pentru soluționarea acestora. Discuțiile inițiate cu noua conducere a IGPF au scos în prim plan o nouă abordare a promovării și păstrării tradițiilor de altă dată, fiind date asigurări reciproce privind integrarea orelor de educație patriotică în rândul tinerei generații.

Totodată, Rosian Vasiloi a specificat despre importanța conlucrării cu veteranii Poliției de Frontieră și prioritățile comune pentru a asigura securitatea la frontieră, mai mult decât atât, pentru ca oamenii să se simtă în siguranță.

„Haideți să fim o echipă! Îmi exprim deschiderea totală și vă încurajez și pe Dumneavoastră să fiți predispuși la un dialog transparent, pentru a fi oportun în stabilirea unui mecanism de identificare a dificultăților întâlnite și determinarea soluțiilor care vor duce spre schimbare. Mizez pe sprijinul Dumneavoastră, doar împreună vom putea obține rezultate și un nivel ridicat de încredere în Poliția de Frontieră din partea cetățenilor. Prioritatea Poliției de Frontieră a fost și rămâne ca din generație în generație să avem o frontieră bine securizată și oamenii să se simtă în siguranță”, a menționat șeful Poliției de Frontieră.

În final, veteranii și-au exprimat susținerea și au propus implicarea lor în calitate de voluntari la fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei de stat, pe durata perioadei estivale. Totodată, au sugerat ca să fie stabilită desfășurarea unei ștafete dedicată tinerei generații, care este continuitatea Poliției de Frontieră.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților