[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful Parlamentului: „O armonizare a legislației naționale este una de necesitate în actualul Parlament, dar și în viitorul”
16 Octombrie

Proiectul Twinning de consolidare a capacităților Parlamentului în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația Uniunea Europeană a fost lansat, astăzi, la Parlament, transmite CURENTUL.

Potrivit Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, acest proiect este un pas în procesul de fortificare a instituției conform standardelor europene.

„Acest proiect prezintă unul dintre scopurile noastre principale, de a dezvolta abilitățile Parlamentului. O armonizare a legislației naționale este una de necesitate în actualul Parlament, dar și în viitorul. Moldova merge astăzi spre experiența statelor europene și acest proiect este unul important pentru noi. Până la alegerile parlamentare a mai rămas un an și vrem ca prin intermediul acestui proiect să ne pregătim, să avem un Parlament european”, a spus Andrian Candu.

De menționat că, proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și este implementat de către Camera Deputaților Parlamentului Republicii Cehe, Consiliul Național al Republicii Slovace și Adunarea Națională a Ungariei, în cooperare cu Parlamentul Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților