[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful Misiunii OSCE a discutat cu noul vicepremier pentru Reintegrare
12 Noiembrie

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari a avut o întrevedere de curtoazie cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii părțile au avut un schimb de opinii referitor la problemele actuale de pe agenda de negocieri în procesul de reglementare transnistreană. Viceprim-ministrul a reiterat importanța menținerii unui dialog constructiv cu Misiunea OSCE în Republica Moldova și toți partenerii formatului „5+2”.

Oficialii au făcut un schimb de opinii în legătură cu perspectivele organizării unei eventuale runde de consultări a actorilor din formatul „5+2” în cadrul Conferinței permanente pe probleme politice în cadrul procesului de reglementare transnistreană.

La fel s-a menționat necesitatea coordonării și definitivării proiectului Declarației Consiliului Ministerial al OSCE cu privire la procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană, ce urmează a fi aprobată la cea de-a 27-a reuniune a Consiliului ce va avea loc în or. Tirana, Albania, în perioada 3-4 decembrie curent.

Pe subiectul asigurării liberei circulații a locuitorilor din regiunea transnistreană în vederea exercitării dreptului electoral la scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, s-a remarcat obținerea unui răspuns pozitiv din partea Tiraspolului, inclusiv în partea ce ține de facilitarea deplasării cu urnele mobile în or.Bender și raionul Dubăsari.

Părțile au convenit asupra menținerii dialogului pe o serie de subiecte de interes comun.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților