[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful INP: „În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii vor fi la datorie, în slujba comunității”
28 Decembrie

Asigurarea climatului de siguranță și liniște publică reprezintă obiectivul principal al Inspectoratul General al Poliției (IGP). Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP) al IGP, Livii Baziuc, informează CURENTUL.

Livii Baziuc a declarat că, în perioada 31 decembrie 2017 – 15 ianuarie 2018, „polițiștii vor fi la datorie, în slujba comunității”.

„Astfel încât zilele de sărbătoare să fie petrecute în liniște – atât în mediul rural, cât și urban. Peste 3000 de polițiști vor acționa în misiuni de menținere a ordinii publice, fluidizarea și siguranța a traficului rutier, precum și pentru intervenția în situații de urgență. Inspectorii de patrulare, agenții de poliție vor fi prezenți pe principale artere ale drumurilor naționale, în punctele de risc a comiterilor accidentelor rutiere și în orele de trafic intens în vederea fluidizării circulației și prevenirea elementelor rutiere neplăcute”, a precizat el.

Potrivit lui Baziuc, în această perioadă, poliția va desfășura unele activități de informare și prevenire a cetățenilor și măsurile care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni.

„De asemenea, recomandăm ca automobilele să nu fie lăsate fără supraveghere, în special, pe timp de noapte. Dacă nu există altă soluție, recomandăm ca mașinile să fie încuiate și proprietarii să se asigure că nu au lăsat bunuri de valoare în salon. Dacă ați consumat băuturi alcoolice vă recomandăm să rămâneți acasă. Persoanele în stare de ebrietate vor fi monitorizate, în mod special, de poliție, astfel încât accesul persoanelor în stare de ebrietate nu o să fie permise în locurile de desfășurarea a evenimentelor culturale”, a anunțat Baziuc.

Șeful INP a mai spus că, în seara de Revelion, vor fi făcute modificări în circulația transportului rutier.

„Circulația transportului rutier va fi sistată pe data de 31, începând cu ora 20.00, pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Bănulescu Bodoni și str. Alexandr Puskin, iar locurile de parcare vor fi cele tradiționale”, a mai spus Baziuc.

6

5

4

3

2

1

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților