[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful IGSU și șeful Oficiului Afacerilor Bilaterale SUA – în vizită de monitorizare a obiectivelor în proces de construcție
28 Iulie

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general – maior Mihail Harabagiu și șeful Oficiului Afacerilor Bilaterale SUA, Sean Daily a întreprins o vizită de monitorizare a obiectivelor în proces de construcție finanțate în cadrul Programului pentru Asistență Tehnică a Departamentului de Stat SUA, transmite CURENTUL.

Oficialii s-au arătat interesați de procesul de construcție a remizelor de salvatori și pompieri care urmează să fie edificate pentru ca angajații IGSU din subdiviziunile teritoriale să se bucure de condiții de muncă la standarde europene.

Primul șantier vizitat de ambii oficiali a fost remiza din orașul Ștefan Vodă, care este în plin proces de edificare, după ce a fost pusă prima piatră de temelie în luna martie a anului curent. Conform proiectului remiza va include oficii de lucru, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenție, stadion, turn de instruire, dar și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD. În cadrul noului edificiu urmează să activeze 25 de salvatori și pompieri, iar peste 67 mii de oameni, locuitori a raionului Ștefan Vodă vor beneficia de siguranță și securitate în caz de situații de risc. Proiectul de edificare a remizei este în valoare de 655 mii dolari americani și urmează să fie finalizat în termen de 28 de luni.

Un alt proiect monitorizat de conducerea IGSU este construcția unei noi Unități de salvatori și pompieri din raionul Anenii Noi. Aici oficialii au inspectat edificiul care în proporție de 95% este gata pentru exploatare. Conform datelor IGSU, grație susținerii poporului american prin Programul pentru Asistență Tehnică a Departamentului de Stat SUA, până în prezent au fost date în exploatare 11 stații de salvatori și pompieri în care activează angajații IGSU.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților