[ X ]
Șeful Guvernului, în vizită la fabrică avicolă care a obținut dreptul de a exporta ouă în UE: „Avem nevoie să dezvoltăm acest tip de afaceri”
16 Octombrie

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat fabrica avicolă „George Standard”, prima companie din țară care a obținut dreptul de a exporta ouă în Uniunea Europeană. Șeful Guvernului a apreciat că aceasta a reușit să îmbunătățească procesele de producție și să alinieze standardele de producere la cerințele pieței europene, pentru a livra produse avicole de cea mai înaltă calitate.

„Felicit întreaga echipă pentru această reușită importantă. Atât consumatorii din țara noastră, cât și consumatorii europeni vor avea acces la produse alimentare moldovenești calitative. Împreună, reușim să construim Europa aici, la noi acasă”, a afirmat premierul.

În ultimii ani, compania a investit în toate procesele de producere, preluând cele mai noi metode europene de creștere a puilor. De asemenea, a beneficiat de numeroase investiții nerambursabile de la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, reușind să achiziționeze un parc fotovoltaic. Totodată, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului a oferit companiei un echipament de sortare a ouălor.

Tot astăzi, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat fabrica „Avicola” din satul Corlăteni, raionul Rîșcani. Aceasta deține 120 de mii de găini, producând, zilnic, circa 100 de mii de ouă, care ajung pe rafturile celor mai mari lanțuri de magazine.

„Avem nevoie să dezvoltăm acest tip de afaceri, cum este producerea de carne de pui și a ouălor, pentru a acoperi cererea de pe piața internă și a susține producătorii autohtoni. De asemenea, e important să stimulăm investiții inteligente, care ajută la creșterea competitivității și la consolidarea economiei naționale”, a menționat șeful Executivului.

În prezent, în Republica Moldova activează 43 de unități de creștere a păsărilor și aproape 227 de mii de gospodării individuale, în care sunt crescute până la 6 milioane de păsări.

Inapoi la arhiva noutaților