[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful fracțiunii PSRM în CMC: „Până la momentul de față, în pofida tuturor tentativelor, Chișinăul nu are o hartă investițională clară”
29 Martie

Candidatul socialiștilor la șefia capitalei, Ion Ceban, este convins că oportunitățile pentru oraș trebuie nu doar așteptate, dar și create, iar o soluție în acest sens e atragerea investițiilor, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban a declarat că socialiștii, la moment, sunt în plin proces de elaborare a unei strategii de atragerea investițiilor pentru dezvoltarea orașului și a suburbiilor.

„Avem un potențial enorm. Până la momentul de față, în pofida tuturor tentativelor, Chișinăul nu are o hartă investițională clară, nu are prioritizate proiectele de parteneriat public privat, chiar dacă au existat tentative. E regretabil că până acum acest lucru nu s-a făcut. Un municipiu subdezvoltat, care trăiește doar din mijlocele bugetare, nu are perspectivă de dezvoltare. Noi suntem ferm convinși de faptul că mun. Chișinău, unde este concentrată practic toată economia țării, poate să fie dezvoltat cu alt tempo, mult mai rapid și mai calitativ. Noi suntem convinși că atragerea investițiilor în dezvoltarea orașului e un obiectiv cât se poate de real. Aceste investiții urmează să fie direcționate în domeniile de interes major, care până acum au fost ignorate în totalitate de conducerea Primăriei Capitalei”, a precizat Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților