[ X ]
[ X ]
[ X ]
Şeful Direcţiei protecţia consumatorilor Bălţi învinuit de accidentarea mortală a unui biciclist
13 Ianuarie

Procurorii au finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a şefului Direcţiei protecţia consumatorilor Bălţi, învinuit de accidentarea mortală a unui biciclist şi părăsirea locului accidentului rutier, transmite CURENTUL.

Potrivit Procuraturii din Criuleni, în octombrie 2016, inculpatul, conducând în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model „Dacia” în apropierea satului Măgdăceşti r-ul Criuleni a încălcat regulile de circulaţie rutieră tamponând din spate un biciclist, care se deplasa regulamentar pe traseu. În urma leziunilor grave cauzate, victima a decedat pe loc, şoferul a părăsit locul accidentului rutier continuându-şi drumul în viteză. La cerinţa oamenilor legii de a stopa automobilul acesta a accelerat viteza, fiind urmărit de inspectori aproximativ 35 de km, după care aceştia au efectuat câteva împuşcături în anvelope, şoferul pierzând controlul volanului, după care a fost reţinut.

Actualmente, inculpatul, în vârstă de 42 de ani, se află în arest preventiv şi este suspendat din funcţie, iar dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, acesta riscă până la 8 ani de închisoare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților