[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șeful adjunct al Poliției de Frontieră explică de ce în punctul Palanca se circulă atât de greu
7 August

Odată cu stabilirea punctelor comune de control al frontierei cu Ucraina, numărul mașinilor, ce stau la cozi, este mai mic decât în anii precedenți. Totuși, în acest an, la punctul de trecere al frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe se atestă un flux mare de autovehicule. Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, a explicat în ce constă problema, transmite CURENTUL cu referire la interviul acordat pentru Radio Moldova.

„Este diferență față de anii precedenți, desigur. Aceste rânduri se formează în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe, cel mai mult, din cauza reconstrucției acestui punct de trecere. Respectiv, există această incomoditate. Inițial se opta pentru închiderea totală a punctului de frontieră, dar, totuși, s-a optat ca punctul să rămână funcțional măcar în măsura în care este. Conform proiectului, acest punct de trecere ar trebui să fie dat în exploatare în decembrie 2018, de aceea nu mai avem mult de așteptat”, a spus Veaceslav Garștea.

De asemenea, șeful adjunct al Poliției de Frontieră a menționat că, cetățenii pot vedea live unde sunt formate cozi.

„Avem site-ul Poliției de Frontieră unde cetățenii pot face click pe o aplicație – „Trafic Online”, și să vadă live ce se întâmplă la punctele de trecere a frontierei, câte automobile, ce rânduri și care este timpul de așteptare”, a mai punctat Veaceslav Garștea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților