[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șefii direcțiilor teritoriale ANSA au discutat cu directorul Agenției. Au fost făcute unele propuneri
13 Decembrie

La Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut loc o întrunire a directorului general cu șefii direcțiilor teritoriale, transmite CURENTUL.

În acest fel, șefii direcțiilor au prezentat rapoartele de activitate pentru 2019, vorbind detaliat despre programele care urmau a fi realizate, despre gradul de îndeplinire a obiectivelor schițate și problemele apărute pe parcursul anului.

Directorul General al Agenției, Vladislav Cotici, a vorbit despre responsabilitățile ce revin fiecărei subdiviziuni în domeniul de siguranță a alimentelor – atât de origine animală, cât și vegetală.

„Multitudinea de preocupări, specifice direcțiilor teritoriale și Agenției în ansamblu, necesită o atitudine și o calificare profesională înaltă atât din partea inspectorilor implicați în controale oficiale și inopinate, cât și a specialiștilor și conducătorilor care sunt responsabili de organizarea procesului de supraveghere a siguranței alimentelor în toate aspectele. În acest sens, de datoria fiecărui angajat al ANSA este să-și perfecționeze cunoștințele și să le aplice rațional în activitatea de zi de zi, pentru îndeplinirea în volum deplin a sarcinilor ce revin structurii de stat responsabile de siguranța alimentelor”, a comunicat Directorul General ANSA.

În cadrul ședinței, în scop de înlăturare a deficiențelor în activitate, totodată, s-au propus modificări și completări la Legea nr. 221 „Privind activitatea sanitar-veterinară”. Propunerile urmează a fi înaintate Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediu, pentru dezbateri și promovare în legislativ.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților