[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șefii celor mai solicitate puncte de trecere, reuniți în ședință. Ce au discutat
1 Septembrie

Şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, a convocat în şedinţă de lucru șefii celor mai solicitate puncte de trecere a frontierei (PTF Criva, PTF Leușeni, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Tudora, PTF Palanca, PTF Giurgiulești-2), transmite CURENTUL.

Participanții la reuniune au discutat starea actuală a lucrurilor în subdiviziunile de frontieră gestionate, fiind evaluate activitățile desfășurate în cele trei luni de vară, dar și abordate carențele care au tergiversat unele acțiuni cotidiene.

În acest sens, șeful Poliției de Frontieră a reiterat importanța formării unui mecanism funcțional de lucru în fiecare punct de trecere, bazat pe responsabilitate, corectitudine și sincronizare a acțiunilor implementate. La fel, neajunsurile depistate în urma inspectării celor mai solicitate ptf-uri în ultimele săptămâni să fie de urgență înlăturate, iar alături de specialiști din cadrul IGPF să se identifice soluții viabile pentru asigurarea continuă a fluidizării traficului transfrontalier, dar și pentru fortificarea conlucrării cu omologii din România și Ucraina.

În discuțiile purtate au fost expuse mai multe păreri asupra ponderii fluidizării traficului, reducerii timpului destinat controlului de frontieră și asigurarea pe viitor a realizării acestor imperative la un nivel înalt.

Astfel, printre sarcinele trasate în planificarea misiunilor de serviciu se numără: exploatarea corespunzătoare a măsurilor menite să degajeze traficul la frontieră; folosirea avantajoasă a infrastructurii punctelor de trecere, în limita configuraţiei acestora; aplicarea la maxim a tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control a autovehiculelor; folosirea rațională a personalului în cadrul schimbului și coordonarea permanentă a acțiunilor de comun cu angajatii Serviciului Vamal la nivel local; etc.

Notă: Peste 6 milioane de traversări persoane au fost înregistrate în perioada estivală a anului curent, dintre care circa 4 milioane au constituit trecerile cetățenilor R. Moldova. Comparativ cu anul trecut, numărul este în creștere ușoară – 1,2 %.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților