[ X ]
[ X ]
[ X ]
Şefa statului a avut o întrevedere cu Andreas Schleicher, directorul Direcției pentru Educație și Competențe al OCDE
27 Septembrie

Președinta Maia Sandu l-a salutat la Chișinău pe Andreas Schleicher, directorul Departamentului pentru Educație și Competențe al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și consilier special pentru politici educaționale al Secretarului General al UNESCO. 

Discuțiile au fost despre politicile educaționale în condițiile noilor realități. Andreas Schleicher a inițiat și a dezvoltat Programul Internațional de Evaluare a Elevilor (PISA) și alte instrumente internaționale care ajută  la transformarea sistemului educațional la nivel global.

Șefa statului  a mulțumit pentru realizarea de către experții OCDE a două studii de evaluare pe domeniile prioritare ale sistemului de învățământ. Concluziile studiilor vor ghida eforturile de modernizare și îmbunătățire a calității studiilor din Republica Moldova. Președinta a menționat că în contextul multiplelor crize cu care ne confruntăm în ultima perioadă, dar și a evoluției inteligenței artificiale, reforma sistemului educațional și digitalizarea acestuia este o prioritate pentru țara noastră. Pandemia și valul de refugiați ne-au arătat cât de important este să avem un sistem de învățământ capabil să ofere o educație bună în orice circumstanțe și pentru toți copiii din țara noastră.

Inapoi la arhiva noutaților