[ X ]
[ X ]
[ X ]
Șef de poliție din Cahul reținut de CNA. Ar fi pretins 2 mii de lei pentru a elibera un automobil
13 Septembrie

Şeful interimar al Serviciului de patrulare din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurori, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 2 mii de lei pentru a-i elibera automobilul, reţinut de angajaţii poliţiei, transmite CURENTUL.

Potrivit materialelor cauzei, în schimbul banilor, poliţistul urma să elibereze unitatea de transport care se afla la parcarea cu plată a Inspectoratului.

În după-amiaza zilei de ieri, ofiţerii CNA s-au deplasat la Inspectoratul de poliţie din Cahul pentru a efectua reţinerea. În urma percheziţiei în biroul şefului Serviciului de patrulare, au fost găsite bancnote din suma transmisă de denunţător.

În prezent, poliţistul se află în custodia CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de timp.

În anul 2016, 49 de poliţişti, inclusiv 12 ofiţeri de urmărire penală, au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor, fiind suspectaţi de comiterea actelor de corupţie.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților