[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședință succintă la Guvern. A fost aprobat inițierea negocierilor cu Federația Rusă de acordare a creditului de împrumut
13 Martie

Astăzi a avut loc o ședință a Guvernului succintă, în cadrul căreia s-a discutat un singur subiect – aprobarea inițierii negocierilor cu Federația Rusă privind acordarea creditului de împrumut, transmite CURENTUL.

După ședință, Premierul Ion Chicu a menționat că s-au discutat toate condițiile necesare. „S-a luat decizia de inițiere a negocierilor și împuternicirile de semnare a Acordului – aceste responsabilități au fost acordate Ambasadorului R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. În zilele următoare acest Acord va fi semnat și ratificat de ambele Guverne și Parlamente. Prima tranșă de 200 mln. euro urmează să fie transferată în contul bugetului de stat în aprilie, iar a doua va veni când o vom solicita. Rata dobânzii este de 2% pe un termen de 11 ani, cu perioadă de grație de 1 an. Partea moldovenească poate întoarce creditul în orice moment”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, Premierul a informat că astăzi au intrat în conturile bugetului de stat 6,7 mln. Euro – ultima tranșă a Acordului cu FMI, și în câteva ore urmează să vină restul sumei de 233 mln. care sunt pentru suport bugetar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților