[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședința pentru situații excepționale și de urgențe a Ministerului Sănătății: Ce decizie au luat responsabilii privind victimele exploziei
9 Octombrie

Membrii Comisiei pentru situații excepționale și de urgențe de sănătate publică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-au întrunit astăzi în ședință pentru a discuta despre acțiunile întreprinse privind acordarea asistenței medicale și sociale victimelor exploziei din sectorul Râșcani a capitalei, transmite CURENTUL.

Conform informației prezentate, la Institutul de Medicină Urgentă rămîn internate 2 persoane, care beneficiază de tratament medical, iar pompierul care a avut suferit în timpul intervenției, va fi transferat la spitalul Ministerului Afacerilor Interne, pentru reabilitare, starea lui fiind în afara oricărui pericol. La Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime, este internată o persoană cu reacții post-stres, starea de sănătate fiind satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic al MSMPS, sunt cazate 18 persoane, cărora li se acordă toată asistența medicală, fiind consultați de către medicul terapeut, cardiolog și psiholog. Spitalul mai dispune de 21 de locuri pentru cazare, în caz că numărul solicitărilor va crește. La fel, la Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul„ au fost prevăzute 50 de locuri suplimentare pentru cazare.

De asemenea, în cadrul ședinței, s-a decis acordarea tuturor persoanelor care au avut de suferit de pe urma exploziei, din fondul de ajutoare umanitare a MSMPS, seturi de încălțăminte, alimente și produse de igienă. Totodată, primăria va asigura livrarea produselor alimentare către Spitalul Clinic al MSMPS.

Menționăm că, Guvernul a acordat ajutor financiar familiilor celor decedați, în sumă de 50 mii lei, iar Primăria Capitalei a alocat 10 mil. lei pentru reparația locuințelor și la necesitate procurarea altor locuințe noi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților