[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședință la IGSU. S-a discutat situația în urma ploilor torențiale din weekend
22 Iunie

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI a avut astăzi, 22 iunie 2020 o ședință în cadrul Instituției în contextul monitorizării stricte a situației din țară în urma ploilor torențiale înregistrate în zilele de odihnă, dar și a evaluării nivelului de creștere a apei pe râurile Prut și Nistru, transmite CURENTUL.

În acest context, șefii subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului au raportat despre starea lucrurilor din teritoriu. Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ploaia a făcut ravagii în mai multe localități.

În localitatea Bleșteni și municipiul Edineț salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din două gospodării, iar digul bazinului acvatic din localitatea Brânzeni și Bădragii Vechi a fost deteriorat în urma căruia s-a scurs apa în pantă.

De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în localitatea Buțeni din raionul Hâncești, unde precipitațiile au afectat mai multe culturi agricole, iar apa a intrat în cinci gospodării afectând beciurile și ogrăzile. La fața locului au intervenit salvatorii care au pompat apa pe parcursul nopții.

Precipitațiile au creat prejudicii în localitățile Tochile Răducani, Leova.

De intervenția IGSU a fost nevoie și în municipiul Rezina, aici pompierii au evacuat apa din două gospodării.

Ploaia de la sfârșitul săptămânii a deteriorat mai multe porțiuni de drum local din satul Costești și Horești, raionul Ialoveni. În teren activează Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale pentru estimarea prejudiciilor.

De asemenea în contextul avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat lansată săptămâna trecută privind creșterea nivelului apei în râurile Prut și Nistru conducerea IGSU a dispus în continuare monitorizarea strictă pe toate segmentele de măsurare pe ambele râuri.

Mai mult, IGSU a dispus evaluarea lucrărilor necesare, dar și altor rezerve pentru asigurarea lucrărilor de prevenire și intervenție. În continuare situația privind nivelul creșterii apei pe râul Prut și Nistru va fi strict monitorizat prin intermediul organelor teritoriale ale Instituției pentru prevenirea și întreprinderea activităților necesare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților