[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședință de lucru în scopul identificării soluțiilor pentru ameliorarea, prin împădurire, a stării terenurilor degradate din raionul Florești
15 August

Agenția „Moldsilva” anunță că, Șeful Direcției Agricultură și Alimentație din raionul Florești, Veaceslav Tocan, a convocat o ședință de lucru în scopul identificării soluțiilor pentru ameliorarea, prin împădurire, a stării terenurilor degradate și creare/reabilitare a fâșiilor silvice de protecție a câmpurilor agricole, informează CURENTUL.

„În scopul abordării aspectelor de lucru din agenda ședinței, au fost invitați reprezentanții întreprinderilor silvice Soroca: Gherasimov Roman, director; Pînzaru Mihai, inginer silvic-șef; Gulii Serghei, șef Ocol Silvic Florești; Semeniuc Oleg, șef Ocol Silvic Cuhurești; Telenești: Macari Arcadii, inginer silvic-șef; Bălți: Frunză Vitalie, inginer silvic-șef și Palamari Iurie șef Ocol Silvic Bălți. În același context s-a solicitat și prezența șefului Inspecției Protecția Mediului Florești, Ciorbă Vitalie. Veaceslav Tocan i-a informat pe cei prezenți despre faptul că consiliile locale a primăriilor din raionul Florești au emis decizii cu privire la transmiterea pentru împădurire a terenurilor cu suprafața de 757,0 ha. Propunerile au fost înaintate către Ministerul Agriculturi pentru a fi identificate soluții/surse financiare pentru împădurire”, se spune într-un comunicat.

Mihai Pînzaru, inginerul silvic-șef de la ÎSS Soroca, a informat că Agenția „Moldsilva” împreună cu întreprinderile subordonate implementează, actualmente, Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova MACP-II care prevede crearea și reabilitarea perdelelor forestiere de protecție a câmpurilor agricole, împădurirea terenurilor degradate și crearea benzilor forestiere riverane de protecție a apelor și a propus ca terenurile de pe teritoriul raionului Florești să fie incluse în acest proiect.

„Roman Gherasimov, directorul ÎSS Soroca, a solicitat suplimentar ca până la data de 24 august 2020 reprezentanții direcției Agricultură să prezinte și informația cu volumele de creare/reabilitare a fâșiilor forestiere, pentru planificarea oportună și organizarea calitativă a lucrărilor. Cei prezenți la ședință au avut discuții constructive în privința contribuției fiecărei structuri în parte la procesul împădurire a terenurilor degradate și creare/reabilitare a fâșiilor silvice de protecție a câmpurilor agricole, iar în termeni proximi urmează o reuniune, în același format, pentru definitivarea aspectelor practice și demararea activităților propriu-zise”, se mai spune în comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților