[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședința CSS referitor la „furtul secolului”, la final de februarie
2 Februarie

Purtătorul de cuvînt al Președintelui Republicii Moldova, Ion Ceban, susține că astăzi a văzut în mass-media unele declarații cu privire la oportunitatea sau inoportunitatea examinării în Parlament a inițiativei președintelui Republicii Moldova cu privire la anularea legii care pune pe umerii cetățenilor rambursarea miliardelor furate din sistemul financiar-bancar, informează CURENTUL.

Ion Ceban a declarat că, în unele din fotografiile atașate, sînt doar cîteva dosare cu privire la corespondența din 2012 pînă în 2016 dintre instituția prezidențială și alte instituții, dar și corespondența interinstituțională la nivel de Guvern, Parlament, alte structuri ale statului.

„Dl președinte examinează fiecare document, fiecare filă din aceste dosare. Dl președinte spune că se vede clar tot lanțul furtului și a celor implicați în delapidarea statului și cetățenilor. Pînă la finele lunii februarie va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate cu un singur subiect pe ordinea de zi – cu privire la miliardele furate din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova”, a precizat el.

Totodată, Ion Ceban a menționat că, Președintele așteaptă cu nerăbdare raportul Kroll 2 pentru a vedea unde, cu adevărat, au ajuns miliardele.

„Despre oportunitate. Din punct de vedere al oportunității este important să ne întrebăm cîte persoane au ajuns să răspundă pentru faptele lor și cîți bani au fost restituiți statului. Restul, probabil, e din categoria liricii”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților