[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședința Comitetului de evaluare a siguranței și a Comitetului tehnic de siguranță!
26 Noiembrie

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova comunică despre o ședință de deschidere a Comitetului de evaluare a siguranței și a Comitetului tehnic de siguranță. Evenimentul a întrunit reprezențanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Autorității Aeronautice Civile, dar și managerii responsabili din partea agenților aeronautici naționali, transmite CURENTUL.

În startul ședinței de deschidere au fost stabilite componetele nominale ale Comitetului de evaluare a siguranței și Comitetului tehnic de siguranță. De asemenea, s-a decis inițierea procedurii de consultare a Regulamentelor de organizare și funcționare a Comitetelor.

În acest context, Directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei a declarat: „Startul implementării Programului de stat al siguranței, aprobat recent de Guvern, marchează un moment istoric pentru aviația Republicii Moldova”.

De menționat că anexele Convenției de la Chicago, a cărei membru Republica Moldova este din anul 1992, prevede cerințe de implementare a Programului de stat al siguranței față de statele membre.

Scopul acestui Program este ca statul membru să atingă și să mențină un nivel acceptabil al siguranței, iar supravegherea agenților aeronautici să corespundă cerințelor internaționale și europene în domeniu.

Cristina Pendea

627_large 630_large

Inapoi la arhiva noutaților