[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședința BRD privind dezvoltărea turismului nostalgic. Ce solicitări au fost făcute
7 Februarie

Biroului Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat a organizat o ședință de lucru referitor la elaborarea și implementarea planului de acțiuni dedicate diasporei în contextul dezvoltării turismului nostalgic, transmite CURENTUL.

Evenimentul a întrunit reprezentanți ai Agenției Turismului a Republicii Moldova, Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova, Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, Federației de promovare a turismului din Moldova, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din Republica Moldova, reprezentanți ai sectorului turistic din Republica Moldova și reprezentanți ai Organizației Internaționale pentru Migrație, misiunea în Moldova.

În debutul ședinței, șefa BRD, Olga Coptu, a solicitat reprezentanților agențiilor turistice să prezinte ofertele – materiale promoționale – pentru a fi promovate, ulterior, în diasporă.

Pe durata evenimentului, reprezentanții sectorului turistic au venit cu propunerea de a implica diaspora în promovarea turismului în Republica Moldova și au solicitat de la BRD lista activităților planificate în diasporă pentru a examina posibilitatea de implicare în promovarea turismului Republicii Moldova peste hotare. Partenerii BRD au mai propus ca să fie elaborat un calendar online, o aplicație mobilă, un webinar, un tur-ghid digital turistic sau alte platforme în domeniu, care să fie actualizare în permanență cu informații din domeniul turismului.

În cadrul consultărilor s-a discutat despre posibilitatea elaborării ediției a II-a a pașaportului turistului. Reprezentanții agențiilor turistice au menționat importanța acestuia și au propus să fie distribuit în diasporă cu mult înaintea termenului de revenire a cetățenilor noștri în țară pentru eficientizarea impactului.

Ca urmare a desfășurării ședinței, BRD s-a angajat să solicite membrilor diasporei și misiunilor diplomatice calendarul activităților turistice în țările gazdă (târguri, expoziții etc.), dar și informații privind serviciile și produsele turistice necesare diasporei în Republica Moldova. Ulterior, prestatorii de servicii turistice vor fi informați despre necesitățile cetățenilor noștri. De asemenea, reprezentanții BRD au menționat că va exista un dialog direct între diasporă și reprezentanții agențiilor turistice la seminarul privind dezvoltarea turismului nostalgic, care urmează să fie organizat în cadrul Zilelor Diasporei 2018.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților