[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședință – amânată! Dorin Chirtoacă: În ianuarie am contestat chestiunea asta și iată suntem în iunie, procurorii fug de la proces
19 Iunie

O nouă ședință de judecată în dosarul cu tranzacțiile de împăcare a ex-Primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost amânată, informează CURENTUL.

Dorin Chirtoacă a menționat că dosarul acesta a fost „murat” la procuratură 3 ani de zile.

„Din 2015 pornit și până astăzi nu se pot lămuri ce vor de la acest dosar. Noi am contestat statutul de bănuit, pe care mi l-au dat și prelungit în mod arbitrar de câteva ori. În ianuarie am contestat chestiunea asta și iată suntem în iunie, jumătate de an a trecut și procurorii fug de la proces. Nu vin la proces. A treia ședință la rând procurorul de caz nu vine, invocă ba motive de boală, ba altceva. Dar jumătate de an nu se examinează cererea noastră privind contestarea calității de bănuit care mi-au atribuit-o aiurea în acest dosar. Este foarte curios că în celălalt dosar cu parcările cu plată, pentru două zile de absență, avocații au fost înlăturați în luna mai 2017, iar    aici pentru jumătate de an de ne-prezență în instanță nu se întâmplă nimic. Asta înseamnă că evident ambele dosare sunt la comandă politică, doar că unul trebuie să meargă repede în judecată, celălalt nu știu ce să facă cu el și nu se prezintă. Mai ales că la primul dosar, dacă lipsea un procuror, imediat trimiteau altul, aici, nu trimit pe nimeni, nu au interes, nu știu ce să facă”, a precizat Chirtoacă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților