[ X ]
[ X ]
[ X ]
Secretarul General al Consiliului Europei se va adresa Comisiei de la Veneția referitor la situația din Republica Moldova
10 Iunie

Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a venit cu o reacție în privința situației politice actuale din Republica Moldova. Oficialul a spus că va cere, în regim de urgență, opinia Comisiei de la Veneția, informează CURENTUL.

„Sunt extrem de îngrijorat de ultimele evoluții din Moldova. Îndemn Parlamentul ales democratic, Guvernul legitim și toate forțele politice să acționeze cu reținere și responsabilitate.

Deciziile recente ale Curții Constituționale sunt greu de înțeles și par să fie arbitrare în lumina textului Constituției și a standardelor legale internaționale.

Într-un stat democratic toți trebuie să respecte Constituția, iar în cazuri de nesiguranță un sfat obiectiv este mereu necesar.

Astfel, în calitate de Secretar General, am decis să cer, de urgență, o opinie a Comisiei de la Veneția în privința recentelor decizii, inclusiv referitor la condițiile de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova”, a declarat oficialul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților