[ X ]
[ X ]
[ X ]
Secretarul de Stat al MAI la Geneva. Iată ce face acolo
6 Octombrie

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Mihail Beregoi, participă la a 67-a Sesiune a Comitetului Executiv al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi la Geneva, transmite CURENTUL.

Şedinţele Comitetului Executiv al UNHCR cu participarea tuturor reprezentanților statelor membre ale ONU se organizează anual, având drept scop analiza şi dezbaterea problemelor refugiaţilor şi identificarea soluţiilor în vederea asigurării protecţiei şi respectării drepturilor acestei categorii de persoane.

În alocuţiunea sa în cadrul şedinţei plenare, Mihail Beregoi a prezentat poziţia Republicii Moldova faţă de problema refugiaţilor în toată lumea şi a reafirmat ataşamentul ţării noastre de a promova drepturile omului, a depune toate eforturile în vederea consolidării sistemului național de azil, pentru ca fiecare persoană care solicită protecția Republicii Moldova să se bucure în deplină măsură de drepturile și libertățile sale fundamentale.

Totodată au fost prezentate realizările şi progresele înregistrate de Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani în domeniul azilului, apatridiei şi integrării străinilor.

Comitetul Executiv al UNHCR urmează să adopte planul de activitate al UNHCR pentru anul 2017, bugetul şi agenda de lucru pentru sesiunea a 68-a, ce va avea  loc în luna octombrie 2017.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților