[ X ]
[ X ]
[ X ]
SEBN MD – 7 ani de activitate în Republica Moldova
14 Decembrie

Fabrica de cablaje auto SE Bordnetze SRL, unul dintre cei mai importanţi producători de cablaje auto, marchează şapte ani de activitate în Republica Moldova. În scopul promovării acestui eveniment, redacţia noastră a discutat cu mai mulţi angajaţi ai companiei, care au relatat despre experiența profesională în cadrul fabricii, realizările cu care se mândresc, ce performanţe au înregistrat pe parcursul activității la SEBN MD, cum văd viitorul SEBN MD şi ce planuri au.   

Oxana Cupcea, instructor teorie: Îmi doresc ca fabrica să prospere și să aibă noi proiecte, iar noi să ne dezvoltăm împreună cu ea

_MG_4260

 

În vara anului 2019, fiind în căutarea unui loc de muncă, am decis să expediez CV-ul meu la SEBN MD. După două interviuri, am fost selectată în calitate de instructor în cadrul Centrului de Instruire, al Departamentului Resurse Umane. Datorită suportului de care am beneficiat și atmosferei prietenoase, m-am încadrat rapid în colectiv şi acum pot să spun că activitatea de zi cu zi îmi aduce multă satisfacție.

În cadrul fabricii, la fel ca şi colegii mei, beneficiez de condiții de muncă foarte bune, sigure, precum și de resursele necesare desfășurării activității la cel mai înalt nivel. Îmi place aspectul întreprinderii, totul e îngrijit, curat, iar aceasta te motivează să vii cu plăcere la muncă.

Cea mai mare bucurie a noastră, a instructorilor, sunt succesele noilor angajaţi. Instructorul teorie este unul dintre primii care interacționează cu noii angajați și are o mare responsabilitate la formarea lor. Ne bucurăm nespus atunci când aceștia se încadrează cu succes în colectiv, unii din ei reușind din start chiar o creștere profesională în cadrul companiei.

Privesc cu mult optimism la viitorul SEBN MD, al echipei noastre. Sincer îmi doresc ca fabrica să prospere și să aibă noi proiecte, iar noi să ne dezvoltăm împreună cu ea.

Gabriela Deleu, specialist în cadrul departamentului calitate: La SEBN MD, angajații beneficiază de oportunități de dezvoltare profesională și condiții europene de muncă

_MG_4267

Activitatea mea în cadrul companiei SEBN MD a început acum 5 ani. Domeniul automotive pentru mine era absolut nou, până la acea etapă activând într-un alt domeniu. Mi-am început lucrul la fabrică cu mult entuziasm, fiind impresionată de amploarea echipamentelor și condițiile de muncă ce oferă angajaților oportunitatea de a-și realiza sarcinile de lucru cu performanță. Un rol considerabil l-a avut și echipa alături de care muncesc zi de zi, oferindu-mi suport și susținere ori de câte ori am avut nevoie.

În prezent, activez în calitate de specialist în cadrul Departamentului Calitate, fiind responsabilă de calitatea produselor ce urmează a fi livrate clienților companiei. Mă mândresc cu faptul că activitatea mea contribuie la reducerea numărului de greșeli și neconformități care ajung la client, rezultat atins datorită colaborării eficiente atât în cadrul departamentului calitate, precum și managementului eficient a tuturor departamentelor.

Apreciez mult faptul că în cadrul companiei SEBN MD se pune accentul pe profesionalism, angajații beneficiază de instruiri, suport, resurse necesare avansării în carieră. De la începutul activității mele la fabrică, mi-am extins portofoliul de cunoștințe și abilități. Activitatea la fabrică include și colaborarea cu filialele din cadrul grupului SEBN, datorită căreia mi-am perfecționat abilitățile de comunicare în limba engleză și germană. Pe lângă condițiile de muncă europene, compania organizează un șir de activități de recreere, teambuildinguri, concursuri tematice -activități, ce vin să contribuie la sporirea motivației și satisfacției angajaților.

Cea mai mare performanţă a mea şi a colegilor o consider realizarea obiectivului stabilit de companie – zero defecte în producţia livrată clientului. Acesta e un motiv de satisfacţie şi pentru client, şi pentru noi.

Privesc cu multă încredere viitorul SEBN MD – proiecte noi, posibilitatea de a oferi oamenilor din regiune locuri de muncă în condiții europene, un salariu decent acasă, alături de familie.

Personal, planific să îmi continui activitatea la fabrică, sa depun efort în vederea implementării managementului calității. Tind să îmi dezvolt abilitățile profesionale alături de echipa din care fac parte.

Vasile Sorocean, inginer în cadrul departamentului inginerie: Activând la SEBN MD, privesc cu siguranță în ziua de mâine

 

_MG_4283

Am început activitatea la SEBN Moldova acum un an și jumătate, fiind motivat de perspectivele și posibilitățile de dezvoltare pe care le oferă compania. Acum activez în calitate de inginer în producție.

Cel mai mult la SEBN MD îmi plac oamenii frumoși, profesioniștii din toate departamentele și în egală măsură sunt satisfăcut de mediul în care compania își desfășoară activitatea. Mă mândresc cu colegii mei, cu această echipă de profesioniști din care am plăcerea să fac parte. Muncind aici, privesc cu siguranță în ziua de mâine, având certitudinea că atât compania, cât și angajații săi au un viitor prosper. În pofida faptului că avem o situație complicată în regiune și devine tot mai riscant și mai complicat pentru companiile mari să investească în Republica Moldova, sunt convins că SEBN MD își va continua buna activitate cum a făcut-o şi până în prezent și va valorifica toate oportunitățile ce vor apărea. Îmi doresc ca și pe viitor să continui dezvoltarea pe plan profesional în această familie mare, care este SEBN MD.

Rodica Țurcan, șef de echipă: SEBN MD este o companie ce contribuie la dezvoltarea personală și profesională a angajaților

_MG_4273

Mi-am început activitatea în cadrul companiei SEBN MD în calitate de operator în aria de producție. După mulți ani de muncă peste hotare, am ales să lucrez la fabrică, deoarece condițiile de muncă sunt bune, sunt alături de familie și rude. Pe parcursul activității, am acumulat noi cunoștințe, experiență datorită cărora am reușit să avansez în carieră de la operator la șef de echipă. Apreciez mult faptul  că compania oferă oportunități de dezvoltare profesională și avansare în carieră chiar și angajaților cu pregătire profesională și experiență de muncă în alt domeniu. Important este dorința angajaților de a învăța ceva nou, dar și responsabilitatea, perseverența, spiritul de echipă și profesionalismul de care dau dovadă zilnic.

Un rol considerabil în activitatea de zi cu zi îl are și echipa alături de care muncești. Sunt mândră că fac parte dintr-un colectiv de oameni harnici, onești și care necondiționat oferă suport la necesitate.

În general, cred că SEBN MD este o companie în care îţi poți realiza orice dorință, vis, scop, atât profesional, cât și personal. De aceea, planuri mele în continuare sunt legate de SEBN MD. Doresc să-mi dezvolt echipa din subordine, să devenim un exemplu pentru ceilalți, atât la realizarea volumelor de producție planificate, cât și la producerea fără neconformități în perioadele stabilite.

Veronica Rebeja, specialist în domeniul securității și sănătății în muncă:  SEBN este un model de dezvoltare continuă, stabilind în fiecare an scopuri noi și îndeplinindu-le cu succes

Rebeja Veronica

Până la SEBN MD, am lucrat 5 ani într-o companie care promova activ cultura sănătății. De aceea, e firesc că motto-ul ce mă reprezintă este: „Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate, totul este nimic”. Şi în cazul deciziei mele de a veni la SEBN MD deviza a jucat un rol important. Or, sloganul companiei este: „Siguranţa pe primul loc”.

Întotdeauna mi-am dorit să activez într-o companie care respectă legislația în domeniul securității și sănătății în muncă și unde angajații se simt în siguranță la locul de muncă. Îmi place că SEBN MD acordă importanță și condiții egale tuturor angajaților, oferindu-le instruiri interne, suport, cursuri externe și oportunități de creștere profesională.

SEBN este un model de dezvoltare continuă, stabilind în fiecare an scopuri noi și îndeplinindu-le cu succes. Implementarea standardelor ISO 45001 și ISO 14001 demonstrează grija și responsabilitatea față de oameni și mediul înconjurător.

Am dat start activității mele în filiala recent deschisă la Strășeni. A fost o mare provocare, dar am beneficiat de suportul colegilor de la Orhei și am reușit astfel să implementăm scopul Politicii de Securitate și Sănătate în Muncă a companiei – 0 accidente.

Personal, leg planurile mele de viitor de această companie. Iar în continuare mi-aș dori să obțin mai multă experiență, ca să pot înregistra rezultate şi mai frumoase.

Ludmila Bulai, șef de echipă: Fabrica oferă tuturor angajaților oportunități de creştere profesională și avansare în carieră

Bulai Ludmila

M-a determinat să mă angajez la SEBN MD dorinţa de a fi alături de familie. Or, fabrica îmi oferă posibilitatea de a avea un loc de muncă şi condiţii de muncă bune aici, acasă. Totodată, nu pot să nu remarc că îmi place colectivul prietenos de la SEBN MD.

De-a lungul anilor, m-am convins că fabrica oferă toate posibilităţile de creştere profesională angajaţilor săi. Fiind angajată în anul 2017, am reuşit să avansez în funcţie până la şef de echipă. Am acumulat suficientă experienţă pentru a soluţiona problemele rapid şi fără consecinţe serioase. Indiferent de rezultatele înregistrate până acum, consider că loc de creştere în continuare mai este. De aceea, în viitor mi-aş dori să avem o situaţie stabilă în ţară, ca să putem avea de lucru aici, la fabrica noastră, dar nu să fim nevoiţi să plecăm peste hotare.

Planurile de viitor, reies strict din scopurile pe care mi le-am stabilit. Astfel, mi-am propus să-mi creez o echipă puternică, dezvoltată, care să lucreze calitativ, eficient şi să posede potenţial de creştere profesională.

Petrea Cristina, specialist în cadrul departamentului logistică: Îmi doresc să fac parte din familia SEBN MD cât mai mult timp posibil și să mă dezvolt profesional

_MG_4287 (1)

La SEBN MD am venit într-o perioadă specifică a vieţii mele. Eram în căutarea unui loc de muncă sigur și de lungă durată, însă nu oriunde. Aveam ca scop să activez într-o companie de prestigiu și cu bună reputație şi am ales SEBN MD.

Îmi place că aici mă regăsesc, așteptările mele s-au adeverit. Or, SEBN MD îți oferă posibilitatea de a te dezvolta. Mă bucur mult că am ajuns să activez într-un colectiv călduros cu specialişti de calitate. Sunt la început de cale, dar sunt sigur că voi reuşi să valorific oportunităţile ce mi-au fost oferite, iar performanţele nu vor întârzia să apară. Cu atât mai mult că, trecând perioada de probă, mi se oferă sarcini de încredere.

Toate planurile mele, în continuare, sunt legate de SEBN MD. Sunt sigură că şi de acum încolo SEBN MD va fi o companie prosperă, dezvoltată și cu multe proiecte noi. De aceea, îmi doresc să fac parte din familia SEBN MD cât mai mult timp posibil și să mă dezvolt profesional.

Inapoi la arhiva noutaților