[ X ]
[ X ]
[ X ]
Se retrage din fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr și candidează la șefia capitalei
18 Septembrie

Deputatul fracțiunii parlamentare Blocul ACUM, Platforma Demnitate și Adevăr, Octavian Țîcu, astăzi – în cadrul unei conferințe de presă, și-a anunțat retragerea din fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr. Totodată, și-a anunțat intenția de a candida la șefia capitalei, informează CURENTUL.

„Am fost alături de Blocul ACUM de la început. Am fost alături de protestatari din 2016. L-am susținut personal pe Andrei Năstase în campania pentru alegerile locale din Chișinău. Blocul ACUM a fost o construcție politică neordinară, căreia s-au alăturat oamenii în dorința de a înlătura regimul lui Plahotniuc. M-am expus și anterior critic cu referință la numirile care s-au făcut în Bloc, la înțelegerea cu Partidul Socialiștilor. Am susținut în totalitate Guvernul condus de Maia Sandu și declarația de stat captiv. Am epuizat toate capacitățile de a influența pe interior lucrurile”, a comunicat Țîcu.

În același timp, el s-a referit la motivul plecării. „Cu regret, aceste rivalități din cadrul Blocului ACUM, lipsa de coeziune, schimbările care s-au făcut între PSRM, PAS și PPDA, au compromis foarte mult valorile ACUM. Această decizie pe care am luat-o astăzi este legată de semnarea Acordului dintre PSRM și ACUM. Nu așa am văzut această schimbare. Anunț alegătorii Blocului ACUM că voi părăsi fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr și rămân deputat independent al Blocului ACUM. Sunt neafiliat politic și așa voi rămâne. Blocul ACUM are nevoie urgent de o revitalizare”, a precizat el.

Totodată, Țîcu și-a anunțat intenția de a candida la șefia capitalei. „Anunț că voi candida la Primăria orașului Chișinău, la alegerile locale din 2019”, a comunicat Țîcu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților