[ X ]
[ X ]
[ X ]
Se redeschid grădinițele în Capitală? Ce spune Primarul Ion Ceban
6 Iulie

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban afirmă că decizia de redeschidere a grădiniţelor din capitală este una complicată, deoarece situaţia epidemiologică privind COVID-19, rămâne încă nefavorabilă, transmite CURENTUL.

Ion Ceban punctează că actualmente, sunt 12 cazuri de îmbolnăvire în instituțiile de învățământ, 5 dintre care în grădinițe, acestea fiind plasate în carantină.

„Situația nu este deloc ușoară, mai ales că, copiilor le plac jocurile în comun şi comunicarea, iar asta presupune interacţiune. Mai mult, micuţilor le este greu să înţeleagă de ce de trei luni încoace, lumea trebuie să păstreze distanţa.

Amintesc că, Primăria Chişinău desfăşoară actualmente lucrări de reparaţie în instituţiile de învăţământ din capitală, asta pentru a nu întrerupe procesul educațional în grădiniţe, după redeschiderea acestora”, scrie, pe o rețea de socializare, Ion Ceban.

Totodată, sunt desfășurate activități de pregătire în vederea reluării activității instituțiilor de educație timpurie din capitală. În acest sens au fost organizate mai multe ședințe cu directorii de grădinițe, unde a fost discutat mecanismul prevăzut pentru redeschiderea instituțiilor preșcolare în perioada post Covid-19, precum și măsurile de protecție, care urmează a fi respectate de către angajații grădinițelor și părinți.

De asemenea, în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, dezinfectanți și toate cele necesare, în sumă de 4 milioane 442 mii lei.

Ion Ceban reamintește că decizia de a redeschide grădiniţele va fi luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților