[ X ]
[ X ]
[ X ]
Gacichevici, fost șef al BEM, scrie poezii pentru copii. Vezi declarațiile sale recente pentru o revistă londoneză!
26 Mai

Fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii (BEM), Grigore Gacichevici, apare într-o revistă editată la Londra, fiind prezentat ca autor de poezii pentru copii, informează CURENTUL cu referire la estcurier.md.

Într-un interviu autobiografic, pe care îl publică ediția nr. 44 a revistei OCA MAGAZINE (Eurasia 2022), alături de istoriile altor 39 de protagoniști din lunea artelor, cinematografiei și literaturii, majoritatea născuți în țările fostei URSS, Grigore Gacichevici se prezintă drept autor al opt volume de poezie pentru copii.

20220525_185232

Interviul este intitulat „Cărțile mele ajută copiii să vadă frumusețea lumii în care trăim”, iar în prezentarea despre sine fostul bancher spune:

„Am 49 de ani. Scriu poezii pentru copii în rusă, engleză și română. Mi-am început activitatea literară publică un an în urmă, în martie 2021. Câteva luni mai târziu am devenit membru al Eurasian Creative Guild (London)”.

În interviu, Gacichevici pomenește despre cariera sa cu durata de 25 de ani în sectorul financiar și distincțiile de stat pe care le-a obținut pentru această activitate – ordinul „Gloria Muncii” și medalia „Meritul Civic” – mai notează sursa.

Amintim că, Grigore Gacichevici, în mai 2015, a fost reținut de CNA într-un dosar privind încălcarea regulilor de creditare într-o bancă pe care a condus-o în perioada 2009-2012. Au fost deschise opt dosare penale privind acordarea de credite neperformante cu bună știință. El a stat în arest aproximativ doi ani și a fost eliberat în 21 martie 2016 sub control judiciar.

 

Inapoi la arhiva noutaților