[ X ]
[ X ]
[ X ]
Schița Strategiei de Dezvoltare a Sectorului Justiției a fost făcută public. Ce conține aceasta
18 Noiembrie

Strategia de Dezvoltare a Sectorului Justiției (SDSJ) pentru următorii 3 ani a fost prezentată, în formă preliminară, la Ministerul Justiției, transmite CURENTUL.

Ședința de consultare a întrunit reprezentanți ai instituțiilor statului, ONG-urilor și partenerilor de dezvoltare. Participanții la discuții au făcut un schimb de opinii și au expus viziuni pentru noul document de politici ce va îmbunătăți sistemul justiției.

Schița propusă consultărilor este structurată pe 3 direcții strategice, numite piloni. Acestea vizează: accesul la justiție echitabilă, responsabilă; îmbunătățirea calității actului de justiție; consolidarea sistemului de justiția penală și respectarea drepturilor omului. Obiectivele stabilite pot fi vizualizate AICI, în prezentarea generală a documentului.

Costurile pentru implementarea Planului de acțiuni al SDSJ vor fi acoperite din bugetul de stat și din fonduri oferite de donatorii externi. Pentru definitivarea strategiei, vor fi incluse recomandările raportului Consiliului Europei, elaborat în baza strategiei deja implementate și a propunerilor formulate de societatea civilă, autoritățile statului și comunitatea partenerilor de dezvoltare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților