[ X ]
[ X ]
[ X ]
Schimbări la procesul de obținere a permisului de conducere. Iată ce au stabilit deputații!
12 Octombrie

Deputatul, dar și președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp, în cadrul unor declarații, a oferit detalii cu privire la audierile de astăzi din cadrul Comisiei. Un subiect de pe ordinea zilei, după cum a spus parlamentarul, a fost despre eliberarea permiselor de conducere și problemele cu care se confruntă cei care se programează la susținerea examenelor, informează CURENTUL.

„Am făcut această audiere la solicitarea mai multor cetățeni”, a ținut să precizeze Carp.

Tot el a spus că, potrivit cetățenilor, marea problemă e că nu se pot programa la susținerea examenului. „Astfel, chiar pe pagina Agenției Servicii Publice (ASP) se găseau intermediari care își propuneau serviciile pentru programare. Acest lucru era posibil pentru că nu se solicita mai multe date prin care persoana era programată. Un cetățean putea să facă 100 de programări, ocupând toate locurile și le vindea. 400 de lei doar pentru programare”, a declarat Președintele Comisiei.

Prin urmare, Comisia a venit cu anumite concluzii:

· Să fie eliminat principiul teritorial de susținere a examenului;

· Să fie solicitate mai multe date din partea celor care se înscriu la susținerea examenelor;

· Să se ia în calcul de către ASP deschiderea mai multor centre de examinare în viitorul apropiat;

· Pentru evitarea corupției din partea instructorilor, să fie dotate mașinile cu cameră de filmat și crearea unui centru de monitorizare a procesului de examinare.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților