[ X ]
[ X ]
[ X ]
Schimbări în Guvern! Premierul: „Nu ne putem permite niciun moment de implicare a politicului în activitatea Guvernului”
9 Noiembrie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu a anunțat revocarea a patru miniștri și a unui vicepremier din funcții, informează CURENTUL.

„Am analizat situația care s-a format după anunțul Partidului Democrat din Republica Moldova de sâmbătă. Am analizat ceea ce au comunicat reprezentanții partidului. Astăzi am avut o discuție cu colegii mei din acele patru ministere în care au fost delegați colegii de la Partidul Democrat. I-am informat că pentru a evita incertitudinea, astăzi, voi ieși cu propunerea în adresa Președintelui de a revoca colegii respectivi și de a numi alți conducători ai acestor ministere – ca să nu admitem situații de incertitudine și neclaritate, astfel încât aceste ministere să funcționeze așa cum au funcționat până astăzi”, a declarat Chicu.

Totodată, el a menționat că, tot astăzi, pe parcursul zilei, va veni cu propuneri de candidaturi la funcțiile de conducători ai acestor cinci ministere.

„Este o situație complicată. Suntem la etapa de elaborare și aprobare a bugetului pentru anul viitor, respectiv ministerele trebuie să fie la nivel maxim de funcționalitate. Nu ne putem permite niciun moment de implicare a politicului în activitatea Guvernului”, a spus Premierul.

Cei cinci care urmează să fie revocați din funcție sunt ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, înaintat la funcția de Ambasador în Ungaria.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților