[ X ]
[ X ]
[ X ]
Schimb de experiență între SFS și Agenția Națională de Administrare Fiscală a României
2 Noiembrie

O delegație din cadrul Serviciului Fiscal de Stat în frunte cu directorul instituției, Serghei Pușcuța, au efectuat, recent, o vizită de studiu la Agenția Națională de Administrare Fiscală a României, transmite CURENTUL.

Scopul deplasării l-a constituit schimbul de experiență în ceea ce ține de practica ANAF în implementarea Proiectului de Modernizare a Autorității Fiscale (TAMP).

Delegația SFS a vizitat aparatul central al ANAF din orașul București, la finele săptămânii trecute, unde a avut loc întrevederea Directorului Serviciului Fiscal de Stat de pe lângă Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova – Serghei Pușcuța cu Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală a României – Dna Mirela Călugăreanu.

În cadrul ședinței au fost discutate subiecte de interes comun precum:

– Practica ANAF în implementarea Proiectului de modernizare a autorității fiscale RAMP;

– Oportunitățile, riscurile, obstacole întâmpinate, concluzii și recomandări pentru Serviciul Fiscal de Stat care urmează să implementeze Proiectul TAMP;

– Modalități de identificare a soluțiilor informaționale necesare modernizării;

– Organizarea și desfășurarea licitației pentru procurarea unui sistem informațional de management fiscal: probleme identificate, lecții învățate.

La finele evenimentului, gazda și-a manifestat disponibilitatea colaborării și pe viitor cu Serviciul Fiscal de Stat din Moldova, oferind, la necesitate, suportul necesar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților