[ X ]
[ X ]
[ X ]
Scenariile deputatului Plîngău pentru instituirea unei noi guvernări
6 Iunie

Deputatul fracțiunii Platformei „Demnitate și Adevăr”, Dinu Plîngău, a venit cu un apel către deputații democrați, transmite CURENTUL.

Dinu Plîngău s-a referit la un scenariu și a prezentat argumentele acestuia.

„Hai să facem un exercițiu ipotetic!

Săptămâna viitoare Andrei Năstase și Maia Sandu vor ieși într-o conferință de presă și vor spune:

,,În condițiile de dezastru, avându-i pe Dodon și Plahotniuc, care în continuare controlează mai toate procesele în stat, având o criză pandemică și economică, noi ne asumăm Guvernarea și facem apel către cetățeni și 101 deputați să susțină un Guvern al Platformei DA. Ăsta-i programul, ăsta-i cabinetul”.

Nu duce lipsă de oameni competenți nici Platforma DA, nici PAS-ul, sunt suficienți oameni buni și profesioniști și în societatea civilă. Cei care astăzi spun că nu există voturi pentru asta, eu le spun că se vor găsi voturi când deputații vor vedea unitate și un centru de putere încurajat de cetățeni și societatea civilă.

Și sunt sigur că:
1. Cu un asemenea Guvern putem scăpa de influența și a lui Dodon și a lui Plahotniuc.
2. Vom debloca ajutoarele din exterior și le vom redirecționa către cetățeni.
3. Se vor schimba lucrurile în justiție.
4. Alegerile prezidențiale vor fi libere și corecte. Alegerile vor fi organizate timp de 2 zile, astfel încât cetățenii să poată vota în siguranță și să iasă într-un număr mai mare la vot.
5. Un asemenea Guvern nu va fi staff-ul electoral al lui Dodon și cu un asemenea Guvern, șansele lui Dodon de a câștiga al doilea mandat scad considerabil.
6. Va fi creată comisia de anchetă pe Dodon și probabil va fi carantinat dacă nu va respecta și în continuare regulile de siguranță.
7. PD-ul va căpăta independența și față de Plahotniuc, dar și față de Dodon.
8. Deputații asupra cărora planează suspiciuni de comitere a unor ilegalități vor fi siguri că vor avea parte de un proces echitabil și nu vor fi închiși într-un beci cu tâlc și fără, așa cum s-a mai întâmplat.

Lista poate continua cu încă multe puncte și avantaje pentru Republica Moldova”, scrie pe o rețea de socializare, Dinu Plîngău.

Deputatul afirmă că pentru a pierde statul, guvernarea și alegerile e suficient să așteptăm ca niște spectatori comozi.

„Alegerile pot fi fraudate, trucate după metodele vechi și cunoscute și nu avem garanții că nu vor fi repetate scenariile din trecut.

Acum fac un apel către deputații PD-ului lui Pavel Filip. Voi chiar nu înțelegeți că nu o să trebuiți nimănui după alegerile prezidențiale? Dacă câștigă Dodon și voi faceți totul pentru asta, el va declanșa anticipate și există riscul să ia și o majoritate comodă pe valul acesta de sărăcie, disperare și apatie. Voi, cei care trâmbițati că vreți să uitați de tirania lui Plahotniuc, în asemenea condiții, o să fiți mai urâți decât cei din grupul Candu, care cel puțin nu și-au schimbat stăpânul.

Nu știu dacă merită să fac un apel acum și știu că acest mesaj poate supăra multă lume, dar părerea mea e că așa lucrurile nu mai pot continua. Mă sufoc și vreau schimbare”, mai scrie Dinu Plîngău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților