[ X ]
[ X ]
[ X ]
Scandal la USMF „Nicolae Testemițanu”: „Nu vom permite ca bunul nume al instituției să fie murdărit”
4 Septembrie

Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a venit cu o replică la cele expuse în social media, cu privire la desfășurarea concursului de ocupare a funcției de rector afirmând că bătălia pentru fotoliul de rector al Universității defăimează lucrurile frumoase care au fost realizate pe parcursul anilor, transmite CURENTUL.

Reacția comunității studenților vine după ce un doctor în medicină a acuzat că concursul pentru postul de rector al USMF este netransparent și discriminatoriu, susținând că actuala conducere a instituției de învățământ a reangajat mai mulți oameni cu scopul de a modifica numărul persoanelor cu drept de vot, care vor vota așa cum le va indica angajatorul.

„Conștientizăm faptul că schimbările se fac cu pași mici și siguri, de aceea vrem să aducem dovezi concludente că USMF „Nicolae Testemițanu” depune un efort considerabil întru sporirea calității învățământului medical și farmaceutic, dezvoltarea științelor medicale, motivarea studenților prin participarea în diverse programe de mobilitate academică și activități extracurriculare”, afirmă comunitatea studenților USMF.

În ultimii ani, instituția a înregistrat un progres semnificativ prin implementarea unui sistem electronic de evaluare a cunoștințelor, unic în Republica Moldova, și excluderea factorului uman din procesul de examinare a studenților, renovarea mai multor blocuri didactice și a Bibliotecii Științifice Medicale, aplicarea unui sistem de management al calității în toate direcțiile de activitate și certificarea instituției, acreditarea programelor de studii atât la nivel național, cât și internațional. La capitolul infrastructură au fost inaugurate următoarele obiective : Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, clinicile stomatologice universitare nr. 1 și nr. 2, Centrul de Medicină Tradițională Chineză, Centrul Farmaceutic Universitar, Centrul Științific de Cultivare a Plantelor Medicinale, Centrul Universitar de Reabilitare Medicală, toate dotate modern, care contribuie la îmbunătățirea proceselor de educație și cercetare medicală conform celor mai înalte standarde de calitate.

Potrivit comunității studenților a USMF, comunicarea dintre actualul rector și studenți este una directă și eficientă, prin organizarea întâlnirilor sistematice. Vocea studenților întotdeauna s-a făcut auzită la orice nivel, iar fiecare problemă înaintată a fost discutată și soluționată.

„Declarăm că suntem mândri să facem parte din familia USMF „Nicolae Testemițanu” și nu vom permite ca bunul nume al instituției să fie murdărit. Suntem tineri și ne dorim ca universitatea noastră să se dezvolte continuu, de aceea, vrem ca postul de rector să fie câștigat liber de cel mai bun candidat, care ne va convinge că va întreprinde toate acțiunile necesare ca instituția să prospere și de acum încolo”, afirmă ASRM.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților