[ X ]
[ X ]
[ X ]
Scanau alarma mașinii și o deschideau fără prea mult zgomot, apoi sustrăgeau tot ce găseau. Trei persoane reținute
28 Septembrie

Trei membri ai unei grupări criminale specializate în furturi din automobile au fost reținuți în urma măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate de procurorii oficiului Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, BPDS „FULGER” și angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana, transmite CURENTUL.

Este vorba despre trei bărbați cu vârstele cuprinse între 40 și 50 de ani, originari din Strășeni, Soroca și UTA Găgăuzia, anterior judecați pentru infracțiuni similare. Mai mult, unul din ei este cercetat penal în dosarul organizației criminale „Borman”, având aplicată măsura preventivă de control judiciar.

Persoanele s-au aflat în vizorul oamenilor legii timp de o lună.

Aceștia identificau automobile din parcările piețelor, centrelor comerciale, spitalelor, apoi scanau alarma automobilelor pentru a le deschide și sustrăgeau bunurile de preț.

De semenea, s-a stabilit implicarea acestora în comiterea furturilor și în alte localități din republică.

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana le-a înaintat acestora învinuirea pentru furt în proporții de către un grup criminal organizat. Tot la demersul procurorilor, învinuiții au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Pentru astfel de fapte, legislația prevede de la 5 la 10 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților