[ X ]
Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală
18 Octombrie

Șase reprezentanți ai unui partid politic sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere electorală. Aceștia sunt bănuiți că ar fi oferit mijloace bănești alegătorilor în vederea determinării acestora să voteze într-un anumit mod în cadrul scrutinului electoral din 20 octombrie, anunță Centrul Național Anticorpuție.

Conform comunicatului de presă,  banii ar fi fost transmiși în cadrul adunărilor organizate cu cetățenii în schimbul exercitării de către aceștia a drepturilor electorale în favoarea unui candidat de partid, înregistrat în cursa electorală la alegerile prezidențiale, precum și contra Referendumului republican constituțional.

În prezent, ofițerii CNA desfășoară acțiuni în vederea identificării provenienței fondurilor utilizate la comiterea infracțiunii și eventualele legături ale persoanelor implicate cu membrii grupurilor criminale organizate care acționează în interesele unor formațiuni politice. În urma acțiunilor de urmărire penală, desfășurate de ofițerii CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, persoanele implicate urmează a fi escortate la CNA pentru a fi audiate în calitate de bănuit. Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală vom reveni cu detalii suplimentare, anunță CNA.

În comunicat se precizează că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

 

 

Inapoi la arhiva noutaților