[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sărbătoarea dedicată Hramului orașului Chișinău a fost inaugurată
14 Octombrie

În Capitală a început sărbătoarea dedicată Hramului orașului Chișinău, transmite CURENTUL.

Evenimentul a început cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, ulterior, la Catedrala Maicii Domnului a avut loc Sfânta Liturghie cu ocazia Zilei Acoperământului Maicii Domnului.

Mitropolitul Moldovei Vladimir a transmis un mesaj de felicitare pentru toți creștinii:

„Am revenit la zilele Hramului de odinioară, zilele bucuroase, zilele străbune când începeam sărbătoarea la Catedrală, Ziua Acoperământului Maicii Domnului. Această sărbătoare să ne ocrotească țara, orașul nostru, familiile noastre, pe noi toți”, a spus Mitropolitul.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a menționat că Hramul localității este una dintre cele mai importante sărbători la moldoveni.

„Vreau să felicit toți creștinii din R. Moldova cu această sfântă sărbătoare. Pentru noi, creștinii, cetățenii R. Moldova, este o sărbătoare frumoasă, una mare. Felicit locuitorii satelor și orașelor care astăzi serbează Hramul localității sale. La noi, la moldoveni, aceasta este una din cele mai importante sărbători. Azi în Chișinău, Capitala noastră frumoasă, serbăm Hramul. Mă bucur că toți credincioșii au venit la Sfânta Liturghie. Felicit toți locuitorii mun. Chișinău cu această sărbătoare. Sunt ferm convins că Chișinău va străluci ca și altădată. La mulți ani, Chișinău!”, a spus Președintele țării.

Primarul general interimar, Nistor Grozavu, a venit, de asemenea, cu un mesaj de felicitare:

„Este o deosebită onoare pentru mine să fiu astăzi alături de Dvs. și să vă transmit un salut călduros. Ne-am adunat în acest scuar, care are o semnificație deosebită pentru Chișinău și întreaga Republică. Aici au fost serbate cele mai importante sărbători ale țării. Este onoarea noastră să revenim la aceste tradiții și să începem Hramul orașului la Catedrală. Mulțumesc organizatorilor și participanților pentru efortul depus. La mulți ani, Chișinău!”, a spus Nistor Grozavu.

Pe parcursul zilei, în Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc mai multe manifestări cultural-artistice.

În această zi, Chișinău împlinește 581 de ani de la prima atestare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților