[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sărbătoare la un partid din Moldova! Pentru ce cauză luptă deja de 11 ani?
2 Februarie

Prilej de sărbătoare pentru membrii Partidului Național Liberal (PNL). Formațiunea unionistă împlinește astăzi 11 ani de la înființare.

Solicitată de reporterul CURENTUL, președinta PNL, Vitalia Pavlicenco, a trecut în revisă cele mai importante momente din istoria formațiunii.

„Noi considerăm că succesul PNL este în consecvență și în glasul de a promova mesajul unionist în Republica Moldova. În anii aceștia am demonstrat că ne putem coagula și discuta cu alte forțe, așa am făcut în 2009 când am participat cu Mișcarea Acțiunea Europeană la alegeri, așa am făcut în prezidențiale când am avut parteneti alături, așa am făcut în 2014 când am avut pe listă cei mai buni reprezentanți ar unor asociații unioniste, și la fel acum îndemnăm partidele care se revendică de dreapta, europene și unioniste să meargă împreună în fața unui pericol grav,de revanșare a forțelor de stânga pro rusești. Ce partid credeți, din cele care sunt înscrise în registrul partidelor politice, care nu au fost în parlament, sau partide care au fost în Parlament, care vor cădea din Parlament, ar putea exista 11 ani cu un mesaj curajos și cu o activitate necompromisă? Noi am demonstrat că suntem puternici prin idee. Steinhardt spune că în politică nu trebuie întotdeauna să câștigi, ci să îți menții convingerile, pozițiile, să încerci să ai dreptate și să demonstrezi mereu acest lucru”, a declarat Vitalia Pavlicenco.

De asemenea, președinta partidului a ținut să vorbească și despre clipele de declin prin care a trecut PNL îndată după alegerile din 2014.

„Cel mai deznădăjduitor moment a fost 2014, care ne-a întristat și ne-a frustrat puternic, pentru că noi cunoaștem că am avut voturi mai multe, dar nu am avut puterea să controlăm și să ne protejăm voturile în fața sistemului”, a spus Pavlicenco.

Partidul Naţional Liberal (PNL) este succesorul de drept al formaţiunii omonime (PNL), partid constituit în anul 1993. Noua formaţiune politică a fost constituită la 16 decembrie 2006 şi înregistrată de Ministerul Justiţiei la 2 februarie 2007. PNL este un partid politic cu doctrină liberală, care promovează imperativul reîntregirii neamului românesc.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților